Словник термінів або довідковий розділ

Гріти чи не гріти коньяк

Інколи можна побачити, як бармен бере велику чарку, схожу на скляну кулю, і нагріває її над свічкою або спиртівкою. Подібна практика абсолютно недопустима: властиві коньяку легкі аромати за мить випаровуються, а замість них виразно проступають тону підігрітого спирту. На жаль, такий образ дій дуже поширений: як показало опитування 400 власників та керуючих кращих німецьких ресторанів, проведений на початку 80-х років на замовлення будинку "Ремі Мартен", не менш ніж у 21 відсотку випадків підігрівалися або чарки (парою, гарячою водою ), або вже налитий у них коньяк.

Найкращий смак цей шляхетний напій має, коли його температура злегка перевищує 20 ° С. Якщо подати його більш холодним, ніякої шкоди не буде. Він швидко нагрівається, коли невелика його кількість наливають до келиха, особливо якщо потім обхопити його долонями. Багато хто вважає цю процедуру занадто обтяжливою – то, зовсім дарма. Справді, ці кілька хвилин - лише мить у порівнянні з десятиріччями, проведеними коньячним спиртом у дубовій бочці.


Сайт находится на реконструкции