КУПАЖУВАННЯ І ВІДПОЧИНОК
 

КУПАЖУВАННЯ І ВІДПОЧИНОК

Коли коньячний спирт дозріває, його відправляють в купажне відділення. Що ж таке купаж? Це змішування всіх компонентів, що складають коньяк - це безпосередньо сам спирт, пом'якшена вода, цукровий сироп та колір. В результаті ми отримуємо продукт, іменований коньяк України.

У Домі марочних коньяків «Таврія» є свої чарівники - майстри купажу. Вони стежать за найменшими деталями створення та витримки гарного коньяку ... Основне завдання майстра купажу - щоб кожен купаж був схожий на попередній і пізнаваний споживачем.

"Виготовити прекрасний коньяк легко. Все, що Вам для цього потрібно, - прадід, дід і батько, які присвятили цьому все своє життя" (Жан-Поль Камю).

Майстри зі створення букетів вважають, що жоден окремий врожай винограду не може надати коньяку необхідний смак та аромат. Адже купажування, змішування коньячних спиртів різної витримки і різних врожаїв - найскладніший процес його створення. Якість продукту, його букет, його неповторність - це складний процес ... і залежить він від мистецтва технолога-купажиста, який складає ці коньяки з різних століть, доводить їх до досконалості. В результаті досягається індивідуальний смак, аромат, який не забувається і до якого хочеться повернутися знову і знову.

Далі, у цеху обробки, коньяк випробовують холодом - мінус 15 градусів. В осад випадають непотрібні речовини. Готовий купаж марочного коньяку ставлять на відпочинок і витримують від 6 до 12 місяців залежно від марки коньяку. В процесі відпочинку коньяк здобуває гармонійний смак і складний букет. Як тільки букети готові, бочки спорожняють. Цей процес чарівний... Оскільки він робить нас на крок ближче до створення досконалості.

 

Назад            Наступний етап


Сайт находится на реконструкции