У Києві пройшов фінал конкурсу Найкращий сомельє України 2017
У Києві пройшов фінал конкурсу Найкращий сомельє України 2017
У Києві пройшов фінал конкурсу Найкращий сомельє України 2017.
Фіналісти: Іван Перчеклій, Віталій Ларін і Богдан Павлюх протягом трьох годин боролися за звання Кращого сомельє України.
Фінал конкурсу для кожного учасника складався з 4-х етапів:
- Подача ігристого і тихого вина гостю.
- Декантація тихого вина протягом максимум 7-ми хвилин.
- Сліпа дегустація шести образців. Необходімо було продемонструвати за 6 хвилин пам'ять, навички та знання. Назвати сировину, країну виробництва, регіон і витримку кожного напітка.
- Виправлення помилок у винній карті – 8 хвилин.
Окремим туром, була проведена сліпа дегустація 5 зразків від Будинку марочних коньяків "Таврія".
В цьому завданні півфіналісти високо оцінили якість дегустаційних зразків, часто проводячи аналогію з французькими коньяками.
А Найкращий сомельє України - 2017 став Іван Перчеклій, сомельє ресторану «Прага».
Вітаємо!